На кафи код кнегиње Љубице - Путовање у историју кроз исповест владарке обновљене Србије

Монодрама "На кафи код кнегиње Љубице" је први музејски театар код нас који је настао 2009. године, и већ деценију се успешно изводи у аутентичном амбијету Конака кнегиње Љубице.

Посетиоци Конака кнегиње Љубице су у прилици да буду дочекани у здању из 19.века, и да кроз животну исповест кнегиње Љубице Обреновић, уз послужење кафом и ратлуком, на упечатљив и интерактиван начин упознају прву владарку обновљене Србије. Крећући се кроз одаје старог Конака у којем је Кнегиња живела, гости „кнегиње“ ће сазнати чињенице о најзначајнијим догађајима и личностима из времена кнеза Милоша Обреновића, о сложеном односу кнеза Милоша и кнегиње Љубице, о начину опремања домова, одевању и васпитавању деце.

Монодраму изводи:

Наташа Поповска, виши кустос Музеја града Београда

Аутор текста и сценарија:

Наташа Поповска

Информације за посетиоце

Монодрама "На кафи код кнегиње Љубице" на српском језику одржава се у Конаку кнегиње Љубице у два редовна термина: сваке друге и четврте недеље у месецу од 14 часова.

Представа траје сат времена, након чега посетиоци могу обићи цео Конак и погледати сталну изложбену поставку “Ентеријери београдских кућа 19. века”. У Конак је неопходно доћи најмање 10 минута пре њеног почетка. Број места је ограничен на 45 по термину. Представа се препоручује особама старијим од 10 година. Није дозвољено симултано превођење током трајања монодраме.

Улазнице се, по цени од 450 динара, могу купити на благајни Конака кнегиње Љубице, на продајним местима https://www.tickets.rs/partners, као и online на сајту www.tickets.rs.

Програм се изводи на српском и енглеском језику, могуће је организовати ванредне термине.

За све додатне информације и заказивање ванредних термина можете послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или позвати на број телефона 060 500 51 66, 011 263 82 64.

Спонзори

BOSILJCIC

Конак кнегиње Љубице

Кнеза Симе Марковића 8, Београд
011 263 82 64
Fax: 011 3283 504
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Погледајте страницу Конака кнегиње Љубице