Честа питања

Посете музеју

Где се налази Музеј града Београда?

Управна зграда Музеја са канцеларијама кустоса и депоима налази се у Змај Јовиној улици бр. 1 у Београду. У свом саставу Музеј града Београда има неколико сталних музејских поставки

Где могу да пронађем информације које би ми помогле у организовању посете и начину плаћања у једном од музеја у саставу Музеја града Београда?

Групне посете се најављују у зависности од Музеја који желите да посетите. Контакт податке можете наћи на странама Посетите и Пронађите нас! Контакти на нашем сајту.

Карте за групу од 10 или више посетилаца се могу купити у музеју који желите да посетите или се могу платити профактуром. Профактуру можете наручити у рачуноводству Музеја града Београда на телефоне 011 263 87 44 или 011 265 08 86 или на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Да ли се приликом куповине карата могу добити ученички, студентски или попуст за лица у пензији?

Да. Сви студенти, ученици, незапослена лица и пензионери плаћају 50% од цене карте (потребно је да приликом куповине карте покажете доказ о статусу). За децу млађу од седам година, особе са инвалидитетом у пратњи једне особе, члановима МДС-а, ICOM-а, ISIC и EURO26 улаз се не наплаћује.

Да ли постоји аудио-водич у музејима у саставу Музеја града Београда?

За Конак кнегиње Љубице постоји аудио-водич на српском и енглеском језику. Апликацију можете преузети на страници Конак кнегиње Љубице.

Да ли је у музејима Музеја града Београда омогућено стручно вођење на страним језицима?

Стручно вођење на енглеском језику, као и вођење групе посетилаца, потребно је најавити неколико дана пре посете на телефонe музејa који желите да посетите. Све информације можете наћи на странама Посетите и Пронађите нас! Контакти на нашем сајту.

Да ли постоји паркинг за посетиоце?

Ниједан музеј у саставу нема паркинг-простор намењен посетиоцима.

Да ли је омогућен приступ особама са инвалидитетом?

Ниједан музеј у саставу није прилагођен за посету особа са инвалидитетом.

Услуге

Како се може добити дозвола за коришћење фотографија предмета из збирки Музеја?

Сви захтеви за коришћење музејског материјала упућују се Центру за документацију на телефон 011 265 08 86 и на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Одговор ћете добити најкасније у року од недељу дана након подношења захтева.

Каква је политика преузимања података са вебсајта Музеја града Београда?

Подаци се могу користити искључиво за личну едукацију посетилаца сајта. Свако комерцијално коришћење, накнадна дистрибуција, публиковање и други начини коришћења информација са сајта најстроже су забрањени уколико не постоји претходна сагласност Музеја. Погледајте страницу Услови коришћења.

Желео/ла бих да добијем информације о предмету који се налази у мом власништву.
Како то могу да учиним?

Кустоси Музеја града Београда могу вам дати стручно мишљење о предметима из приватног власништва. Сва питања можете послати на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Где се могу пронаћи и како се могу наручити публикације чији је издавач Музеј града Београда?

Наше публикације се могу купити у Конаку кнегиње Љубице, Музеју Иве Андрића, Музеју Јована Цвијића и боље снабдевеним књижарама у граду.

Како се могу користити фондови библиотеке Музеја града Београда?

Библиотека Музеја града Београда је затвореног типа услед недостатка адекватног простора.