Иво Андрић - други поглед

  • Место: Спомен-музеј Иве Андрића, Андрићев венац 8/
  • Време: 2013 - 13. и 14. август, 14ч
  • Трајање: 120 минута
  • Радионицу воде:

     

    Процес – едукативна архитектура и кустоси Музеја града Београда. 

     

Развијање креативног и апстрактног мишљења у подстицајном окружењу музејске поставке нашег јединог Нобеловца, као и упознавање учесника са појмом типографије кроз примере дизајна који се користе као основно средство изражавања.

 На почетку радионице, после упознавања са едукаторима и кустосима и представљања Музеја и његове поставке, разгибавамо се, телима правећи слова. Следи кратак разговор и упознавање са појмовима фонта и типографије кроз примере дизајна који се користе као основно средство изражавања. Затим се приступа изради А3 плаката са оригиналним решењем исписа „Иво Андрић" који подразумевају индивидуални практични рад на плакату у техници цртежа и колажа.

О радионици

Циљ радионице, током које слово и реч као носиоци значења постају апстрактне графичке представе, је развијање креативног и апстрактног мишљења у подстицајном окружењу музејске поставке нашег јединог Нобеловца, као и упознавање учесника са појмом типографије, дизајнерске дисциплине која се бави графичким истраживањима потенцијала слова и речи.