Зимско путовање

 • Организација:

  Културни елемент и Музеј града Београда

 • Локација: Конак кнегиње Љубице
 • Време одржавања: 26. март 2017. у 20ч
 • Импресум:

  Баритон: Јулиан Орлисхаузен
  Пијаниста: Борис Радуловић
  Фотографије: Дуња Допсај

 • Програм:

  Франц Шуберт - Зимско путовање

У сарадњи са Музејем града Београда a у оквиру концертне сезоне „Музички сводови Београда“ одржан је концерт под називом "Зимско путовање". На програму је био познати циклус Франца Шуберта - Зимско путовање. Програм су извели гости из Немачке, баритон интернационалне каријере Јулиан Орлисхаузен, као и наш прослављени пијаниста са сталним боравком у Келну, Борис Радуловић.

Публика је присуствовала посебном дешавању, специфичном путовању возом током којег је изведен цео циклус Шибертових песама. На самом почетку кондуктерка је проверавала карте путницима, а гости су путовали зимским крајем, уживајући у музици и снежним пределима.

Зимско путовање
Овај низ од 24 Шубертове песме, компоноване на стихове Вилхелма Милера не чује се често на концертним подијумима и прави је изазов како са музичког тако и са драмског аспекта. Са друге стране, саме димензије циклуса, који у интергралном извођењу траје око 70 минута, захтевају од певача велику концентрацију, јер поседује драмски интензитет налик великим сценским или вокално-инструменталним делима. У својим стиховима, Милер описује усамљеног јунака који након неостварене љубави одбачен лута леденим пределима, враћајући у прошлост, како би боље разумео садашњост.

Видео