Музичко-плесни перформанс Зимски спавачи

  • Организација:

    Музеј града Београда и Културни елемент 

  • Локација: Музеј Паје Јовановића, Краља Милана 21/IV
  • Време одржавања: уторак, 25. децембра у 19 часова

На овом посебном плесно-музичком концерту представиће се млади плесни уметници и ансамбл предвођен талентованом виолинисткињом Ларисом Терешченко, која тренутно живи у Норвешкој.

 

Лариса Терешченко рођена је у Ужицу. Основно музичко образовање завршила je у свом граду, потом средњу музичку школу „Станковић” у Београду, као и прве две године основних студија на ФМУ. Музички се образовала и у Интерпретативном студију виолине реномираног проф. Дејана Михаиловића. Тренутно је студент Норвешке националне музичке академије у класи проф. Терје Мое Хансена у Ослу. Поред класичне музике коју студира, бави се импровизационим перформансима и жанровима популарне музике као што су џез и прогресивни метал. 

Ива Пажин (вокал) рођена је 1999. године у Београду. Након завршене ниже музичке школе „Владимир Ђорђевић” уписује средњу музичку школу „Јосип Славенски” и завршава теоретски и вокално-инструментални одсек, клавир у класи проф. Бојане Врачар. Џез клавир уписује 2016. године у музичкој школи „Станковић” у класи проф. Александра Грујића. Од 2018. године је редован студент Факултета музичке уметности на одсеку за Музикологију. Такође је активан члан поп, рок, реге и џез састава актуелне музичке сцене.

Давид Јерковић свира контрабас седам година. Завршио је средњу музичку школу „Јосиф Маринковић” у Вршцу у класи професора Александра Јанковића. Добитник је неколико значајних награда на републичким и интернационалним такмичењима. Поред контрабаса завршио је основну музичку школу за гитару, а такође је и фронтмен веома успешног њуметал бенда „Мајкровејв” у којем пева и свира бас гитару.

Улаз на концерт је бесплатан, али је број посетилаца ограничен.

Молимо вас да се пријавите на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или телефон: ‎+381 69 513 57 55