Дечји клуб у вртићима Вождовца

Током марта месеца остварена је сарадња Музеја града Београда и Предшколске установе Змај Јова Јовановић са Вождовца. У оквиру музејског програма Дан за уметност реализована је креативна интерактивна радионица Чика Паја, ко је то?. Кустоси Музеја града Београда гостовали су у четири вртића на овој општини: Чика Јова Змај 1, Цицибан, Чика Андра 1 и Бисери.

У жељи да подстакнемо њихово интересовање за уметност, кроз обиље визуелног материјала показали смо деци како од цртежа настаје слика, разговарали смо са децом о уметности уопште и Паји Јовановићу и играли игру ''залеђене фигуре'' током које су деца стајала у позе са најпознатијих слика Паје Јовановића – Проглашење Душановог законика, Кићење невесте, Борба петлова... На крају сваке радионице деца су добила цртеже Паје Јовановића припремљене за бојење. На тај начин желели смо да иницирамо наставак разговора о овом уметнику између деце и њихових васпитача.

Надамо се наставку сарадње са овом предшколском установом, као и да је ово почетак дугорочније сарадње са предшколским установама на територији Београда.

Архива вести и најава