Изложба седименти и сентименти

Уторак, среда, петак, недеља: 10 – 17 часова
Четвртак, субота: 10 – 20 часова

Владимир Лалић ће се 13. новембра представити београдској публици на целом првом спрату Музеја (око 800квм) са новом неизлаганом серијом радова на плексигласу, интерактивним „сите специфиц“ инсталацијама, као и са радовима из прошлих фаза, за које је више пута награђиван. Лалић је најмлађи аутор који је добио част да излаже самостално у овом важном здању.

Након многобројних изложби у Паризу, Нјујорку, Сингапуру, Трсту и Београду, уметник нам на овој изложби представља рецентне радове који су резултат експериментисања са новим медијумима и материјалима, али и старије радове, а све их обједињује Лалићев цртачки рукопис и осећај за драматичне композиције. У новим радовима употребљава уместо папира плексиглас, правећи од више плоча слојевите цртеже-објекте, који поред линије и боје одају и утисак треће димензије, као и игру преламања сенки. Посебан нови сегмент у његовом стваралаштву сачињавају и звучно-визуелне инсталације, видео радови, објекти са ЛЕД расветом и имплементираним звучницима „ците специфиц“ инсталације у мраку, које чине ову изложбу и интерактивном. Свака соба представља посебан сегмент његовог ауторства. У једној од соба ће бити изложени цртежи на плексигласу у потпуном мраку, где ће посетиоци улазити само са светлом из мобилних телефона или батеријских лампи. Осветљени – цртежи на плексигласу чине театар сенки, који посетиоци праве управо директним осветљавањем самих плоча.

На новој самосталној изложби биће изложено око 30 нових, до сада не излаганих радова, као и око 70 радова од 2013. године, позајмљених посебно за ову изложбу из многобројних приватних колекција.

Изложба ће трајати до 5. децембра.

Радно време у Ресавској 40б

Уторак, среда, петак, недеља : од 10 до 17 часова

Архива вести и најава