Траг генерација

  • Локација: Конак кнегиње Љубице, Кнеза Симе Марковића 8
  • Датум: 25. новембар – 31. децембар 2015.
  • Организација:

    Музеј града Београда и Културни елемент

  • Импресум:

    Тадија Милетић, аутор изложбе; Вук Милетић, продуцент; Иван Плазачић, фотографије и дизајн; Нада Јефтенић, односи са јавношћу

„Преко тридесет породица ће изложити на десетине предмета из своје породичне историје и показати нам шта је то што су чували генерацијама. Међу предметима знаменитих појединама попут Персиде Карађорђевић налазе се и лични детаљи породичне традиције наших савременика попут глумца Ивана Босиљчића, драматурга и редитеља Синише Ковачевића, глумице Љиљане Благојевић, диригента Весне Шоуц, соло певача Оливера Њега, пијанисте Николе Рацкова, и многих других“ – изјавио је Тадија Милетић, председник организације Културни елемент.

Културни елемент током изложбе „Траг генерација“ најављује и богат пратећи програм, уз лично учествовање чланова породица, као и пратећу изложбу у згради Општине Земун, која је подржала изложбу.

Културни елемент је организација основана 2011. године у Београду, и коју сачињавају млади уметници и професионалци, стручњаци у својим уметничким областима. Организација се бави бројним културним делатностима у циљу подизања свести о култури и културним садржајима, уз знамениту донаторску активност.

Видео